О нама 

Келтско село је тематски туристички комплекс смештен у спортско-рекреативној зони Инђије, на уласку у град из правца Новог Сада.  Инспирисан животом Келта на овим просторима пре око 2300 година, комплекс је забавно-едукативног карактера и намењен је пре свега деци. Унутар високом, дрвеном оградом опасаног комплекса налази се неколико типова келтских кућа, покривених трском и направљених од дрвета и блата, које представљају аутентична келтска домаћинства и занатске радионице. У једној од кућа смештен је и мини музеј са интересантним експонатима, базираним на материјалним остацима келтског племена Скордисци на подручју Срема.

 

Посетиоцима Келтског села добродошлицу пружају костимирано особље и стручни водичи који својом причом употпуњавају целокупан доживљај. Такође, посетиоци могу учествовати у бројним радионицама и уживати у различитим садржајима на отвореном.

 

Идеја о изградњи туристичког комплекса у Инђији заснованог на теми Келта настала је још 2012. године када је израђено архитектонско идејно решење. У израду Главног пројекта, као консултанти архитектама, били су укључени археолози др Миодраг Сладић и др Стеван Ђуричић. Они су дали стручне смернице у вези са аутентичним изгледом објеката, начином изградње, материјалима који су се користили, као и наменама појединих врста објеката. Историчари Сања Југовић и Александар Стевановић су потом детаљно обрадили теме живота Келта на овим просторима са акцентом на детаљима везаним за њихову одећу, накит, оруђе, оружје, новац… Елаборати са прикупљеним подацима послужили су као основа за осмишљавање унутрашњег опремања и садржаја Келтског села.
Након неколико фаза изградње у протеклим годинама и великог дела реализације током 2021. године, радови на изградњи и опремању Келтског села завршени су у јуну месецу и комплекс је свечано отворен 1. јула 2021. године. Пројекат је реализовала Туристичка организација општине Инђија, највећим делом финансијским средствима Општине Инђија, уз субвенције Министарства трговине, туризма и телекомумикација и Покрајинског секретаријата за културу.


Контакт
Милорада Стојића Горчила бб
22320 Инђија
Телефон: +381 65 425 3883
E-mail: office@keltskoselo.rs
Радно време
Суботом и недељом
од 10 до 20 часова
Пратите нас
Келтско село 2021.